PKK-ers vallen Turkse moskeeën aan

Turks.nl Redactie

Sympathisanten van de terreurbeweging PKK/YPG hebben afgelopen nacht twee moskeeën aangevallen in Duitsland.

Minden

In de noordwesterlijke stad Minden werd de Groene Moskee gestenigd en werden er PKK-leuzen geschreven op de muren van de moskee. De moskee is eigendom van DITIB, een islamistische organisatie opgericht door Turkse gastarbeiders.

Sabahattin Cigdem, hoofd van de moskee-vereniging, veroordeelde de aanval en beschuldigt PKK-sypmathisanten achter de aanval te zitten. Op de moskee zijn teksten te lezen als PYD (Syrische tak PKK), Afrin (waar het Turkse leger een operatie uitvoert) en ‘wraak’ in het Turks.

De politie heeft verklaard het incident te onderzeken.

Leipzig

In Leipzig vielen sympathisanten van de terreurorganisatie PYD/PKK de Eyüp Sultan Moskee aan. Ramen werden ingeslagen en met spray werd PKK en YPG geschreven op de muren.

Volgens lokale media zou een extreem-linkse groep de aanval hebben opgeëist.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan is om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Volgens de Turkse president Erdoğan is Manbij, dat ook onder controle staat van YPG, het volgende doel.