PKK trots op zware aanval op moskee

Door | Buitenland

De terreurbeweging PKK blijft aanvallen plegen op Turkse doelen in Europa.

In de Duitse stad Lauffen werd voor de zoveelste keer een moskee aangevallen. De PKK-terroristen gooiden de ramen in met molotov-cocktails.

Beelden van de zware aanval werden gedeeld op de website Roja Civan. Op de beelden zijn vier terroristen te zien. Ze vallen de ramen en deuren van de moskee aan. Nadat de ramen worden ingeslagen en de moskee in brand staat, vluchten de PKK-terroristen weg.

In Duitsland zijn afgelopen jaar ruim 1000 aanvallen geweest op moskeeën en andere islamitische verzamelplaatsen. Sinds het Turkse leger een grootschalige operatie is begonnen tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK, worden Turkse doelen in Europa constant aangevallen.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...