PKK’ers vallen Turks gezin aan, krijgen klappen van Engelse politie

Turks.nl Redactie

Sympathisanten van de terreurorganisatie PKK gingen alweer de straat op om te demonstreren tegen de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië. Net als eerder in Nederland, Duitsland, Italië en andere landen, kregen de terreuraanhangers wéér klappen van de politie.

De Londense politie was aanwezig bij het protest en greep niet in, totdat de PKK’ers een Turks gezin aanvielen. Daarop kregen de PKK’ers flinke klappen van de politie.

Eerder vielen PKK’ers een Turks gezin met stokken aan in Duitsland en werden onschuldige Turkse Nederlanders aangevallen in Amsterdam.

In Keulen gingen PKK’ers ook voor de zoveelste keer de straat op om te demonstreren tegen ‘Operatie Olijftak’. Degenen die PKK-symbolen met zich meedroegen zijn gearresteerd. Het openbaar tonen van PKK-symbolen zijn verboden in Duitsland, omdat de PKK als terreurorganisatie wordt erkend door het land.

Nederland erkent de PKK ook als terreurbeweging, maar symbolen mogen vrij gedragen worden. Voor Hamas, die ook door Nederland wordt gezien als terreurbeweging, geldt die vrijstelling niet.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.