Rechts-extremisten achter moord Turken

Door | Buitenland

Dat meldt nos.nl

Het gaat om de zogenoemde Dönermoorden; de slachtoffers waren vooral Turken met een kebabzaak. Ook een politievrouw werd gedood.

De 22-jarige agente werd in een park door het hoofd geschoten. Een collega werd eveneens neergeschoten, maar overleefde de aanslag. Ook de andere slachtoffers werden op klaarlichte dag van dichtbij door het hoofd geschoten.

De aanvallen leidden tot veel onrust bij etnische minderheden in het land. De Duitse politie zocht jarenlang tevergeefs naar de daders.

Voortvluchtig
De politie kwam de groep alsnog op het spoor in een onderzoek naar bankovervallen. Bij een doorzoeking van de flat van een van de verdachten in het Oost-Duitse Zwickau werden het moordwapen en het gestolen dienstpistool van de agente gevonden. Ook trof de politie bommen en extreem-rechts propagandamateriaal aan.

De drie verdachten, twee mannen en een vrouw, waren al sinds 1998 voortvluchtig. De politie wilde hen destijds arresteren op verdenking van twee mislukte bomaanslagen. Sindsdien hebben ze onder een valse naam op verschillende plaatsen in Duitsland gewoond.

De twee mannelijke verdachten werden gisteren dood teruggevonden in een uitgebrande caravan. Ze hebben waarschijnlijk zelfmoord gepleegd.

Ultranationalistisch
De mannen maakten sinds eind jaren 90 deel uit van de ultranationalistische beweging Thüringer Heimatschutzes, evenals een vrouw die met hen samenwerkte. Zij meldde zich dinsdag bij de politie.

De vrouw is gearresteerd, maar beroept zich op haar zwijgrecht. De politie onderzoekt nog of de drie verdachten alleen handelden of deel zijn van een extreem-rechtse terreurorganisatie. 

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...