Recordaantal Britten bekeert zich tot islam

Het aantal Britten dat zich heeft bekeerd tot de islam is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Onderzoek laat zien dat inmiddels 100.000 Britten moslim zijn geworden en dat dit getal toeneemt met ongeveer vijfduizend per jaar.

Dat bericht de Britse denktank Faith Matters, dat volkstellingen, overheidsgegevens en opgaven van moskeeën met elkaar vergeleek.

Blanke vrouwen
Het aantal bekeerde Britten maakt bijna zeven procent uit van het totale aantal moslims in Groot-Brittannië (ongeveer 1,5 miljoen). Het blijken vooral blanke vrouwen die het islamitisch geloof aannemen.

Volgens de onderzoekers hebben 1.400 inwoners van Londen zich de achterliggende twaalf maanden bekeerd tot de islam. Faith Matters heeft dit getal geëxtrapoleerd om zo een landelijk beeld te krijgen.

Dramatisch
De onderzoeksresultaten komen overeen met studies in Duitsland en Frankrijk. In die landen zouden ongeveer 4.000 mensen per jaar zich bekeren tot het islamitisch geloof.

Fiyaz Mughal, onderzoeker van Faith Matters, laat weten dat het moeilijk is om een goed beeld te krijgen van het precieze aantal bekeerden. Desondanks bestaat er volgens hem geen enkele twijfel over dat het aantal bekeerlingen de afgelopen tien jaar ‘dramatisch’ is toegenomen.

CAIR
Het gebruikenmaken van opgaven van moskeeën is enigszins omstreden omdat islamitische organisaties hun ledenaantallen vaak overdrijven, om zo hun (politieke) invloed te vergroten.

Zo beweert de Council on American-Islamic Relations, een belangenorganisatie voor Amerikaanse moslims, dat er in de Verenigde Staten acht miljoen moslims wonen, terwijl verschillende onderzoeken aantonen dat dit er niet meer zijn dan twee miljoen, meldt Elsevier.nl.

  • Loading...