Terreuraanslag op Turkse ambassade

Turks.nl Redactie

In de nacht van zondag op maandag heeft een terreuraanslag plaatsgevonden op de Turkse ambassade in Kopenhagen.

De Deense politie laat weten dat agenten om 02.55 uur de aanslag zagen gebeuren. Terroristen hadden de ambassade aangevallen met molotov-cocktails.

Politieagenten zouden zich hebben geconcentreerd op het blussen van de brand in plaats van het pakken van de terroristen.

Er zijn geen doden of gewonden gevallen, er is alleen materiële schade. De politie heeft zware veiligheidsmaatregelen genomen voor de ambassade.

Het zou gaan om vier personen. Er is geen informatie vrijgegeven over wie de daders zouden kunnen zijn. De aanslag komt vlak na de verovering van het Turkse leger van het stadscentrum van Afrin.

Zondagochtend werd bekend dat YPG, de Syrische tak van de terroristishe PKK, was verjaagd uit het overgrote deel van het Noord-Syrische district Afrin.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Op 18 maart werd bekend dat het stadscentrum was veroverd en YPG-terroristen uit het overgrote deel van Afrin was verjaagd.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin: