Terrorist Nieuw-Zeeland bedreigt Turken in manifest

Turks.nl Redactie

De terrorist die 49 moslims in twee moskeeën doodschoot in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch heeft Turken bedreigd in zijn manifest.

Brenton Tarrant doodde tientallen mensen en verwondde nog eens tientallen anderen. Op internet heeft hij een manifest geüpload van 70 bladzijdes waarin hij Turken bedreigt.

“Jullie mogen in vrede leven in jullie land en niemand zal jullie aanvallen. Ten oosten van de Bosphorus. Maar als jullie proberen te leven in Europees gebied, ten westen van de Bosphorus, zullen we jullie doden en verdrijven van onze landen. We zullen komen naar Constantinopel (Istanbul, red.) en zullen alle moskeeën en elke minaret in de stad vernietigen.

Terör saldırısında Türklere tehdit -

De Hagia Sophia zal vrij komen van de minaretten en Constantinopel (Istanbul, red.) zal weer in handen komen van de rechtsgeldige Christelijke eigenaren. Vlucht naar jullie eigen land, nu jullie nog de kans hebben”, sluit hij het stuk af.

Verder heeft hij meerdere teksten op de wapens geschreven, refererend naar oorlogen van het Ottomaans Rijk tegen Christelijke mogendheden. Ook beluisterde hij nationalistische Servische liedjes in het filmpje dat hij heeft gemaakt van de aanslagen. In die liedjes wordt onder andere gezegd dat ‘Turken moeten uitkijken’.