Terroristen bezetten consulaat en hijsen PKK-vlag

Turks.nl Redactie

In Iraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta, hebben PKK-terroristen het Duits consulaat bezet en de PKK-vlag gehesen.

De terroristen haalden de Duitse vlag op het balkon naar beneden en hesen een vlag van de terroristische PKK. Alle spullen in het consulaat werden kapotgemaakt.

Vanuit de computers in het consulaat werden mails verstuurd naar de Turkse- en alle Europese regeringen. Het consulaat zou gesloten zijn tijdens de terreuraanval.

Een foto van het Duitse consulaat:

dsda

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

De meest recente situatie in Afrin: