Tiener bekent stichten bosbranden Israël

Door | Buitenland

israel-vuurzee

De jongen zegt per ongeluk brandend kool in het bos te hebben gegooid.

Zo meldt Elsevier.nl dinsdag.

De jongen uit de regio Carmel vertelde dat hij donderdag een waterpijp rookte en wat brandende kooltjes in een open gebied gooide in het Carmelbos in het noorden van het land.

Paniek
Volgens de politie is de jongen in paniek geraakt toen er brand uitbrak, waarna hij het gebied uitvluchtte en naar school ging. Hij vertelde niemand wat er was gebeurd.

Het hoofd van de politie in Haifa bezweek maandag aan ernstige brandwonden. Ze werd maandag begraven in aanwezigheid van honderden agenten.

Miljoenen
De brand heeft naar schatting schade veroorzaakt voor ongeveer 400 miljoen euro. De regering heeft 30 miljoen euro beschikbaar gesteld voor mensen die hun woning in de vlammen zijn verloren. In totaal moesten meer dan 17.000 mensen vluchten voor het vuur, die was ontstaan in de droogste novembermaand in bijna vijftig jaar tijd.

Na de brand heeft de regering besloten een paar blusvliegtuigen te kopen. Israël beschikt momenteel niet over eigen exemplaren, waardoor het bij grote branden altijd afhankelijk is van buitenlandse hulp.

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...