Turken maken onsterfelijkheid mogelijk

Twee Turkse creatievelingen in New York werken aan een app die ervoor zorgt dat je persoonlijkheid letterlijk onsterfelijk wordt.
Turks.nl Redactie

De app ontwikkelt een digitale versie van de gebruiker die honderden jaren na de dood nog blijft doorleven.

De uitvinders zijn Chad Özgür en Ekim Nazım Kaya, die sinds jaren werken aan high-tech apps. De app dat ‘Yourbot’ zal heten “vervaagt de grenzen tussen het verleden, het heden en de toekomst. Het gaat door de tijdbarrière heen dankzij linguïstiek, dataverwerking en virtuele intelligentie”, aldus de makers.

Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met de Princeton University. Het team, dat wordt gestuurd door Özgür en Kaya, is erin geslaagd om levensechte digitale personages te ontwikkelen. De app stelt dagelijks vragen aan de gebruiker, de antwoorden zorgen ervoor dat er een ‘digitale tweeling’ wordt gerealiseerd. De ‘tweeling’ leeft na het overlijden voort bij dierbaren.

“Wat zou jij je achter-achterkleinkinderen vertellen als zij met je zouden kunnen spreken?” is de vraag wat de makers stellen. De digitale personage gaat verder dan vastgelegde video’s, foto’s of teksten. Yourbot biedt een ‘interactieve manier om in aanraking te komen van de voorouders van vandaag’

Yourbot is een crowdsurfingcampagne gestart om de app te financieren. Zij hebben $100.000 dollar nodig om hun dromen werkelijkheid te maken. Doneren kan via Kickstarter.

Bekijk de video voor een demo: