Turkije beperkt consumptie alcoholische dranken en tabak

Een subcommissie van het parlement heeft vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd die voor een beperking van de consumptie van alcoholische dranken en tabak in Turkije moet gaan zorgen.
Redactie

Dat meldt TodaysZaman.

Volgens voorzitter van de subcommissie Süreyya Sadi Bilgiç, wordt alcoholgebruik niet verboden maar worden er enkele beperkingen gesteld om kinderen en jongeren te beschermen voor de schadelijke effecten van alcoholconsumptie.

Volgens het nieuwe wetsvoorstel zal promotie van alcoholische dranken niet langer worden toegestaan. De subcommissie heeft echter meegedeeld dat dit reclameverbod alleen geldt op reclame waarbij het logo en de naam van het alcoholische product te zien zijn.

Het is bedrijven ook niet meer toegestaan om alcoholische dranken via de telefoon of op websites van derden te verkopen. Verkoop via de eigen domeinnaam is nog wel mogelijk. Daarnaast zijn kortingsacties op alcoholische dranken ook gewoon toegestaan.

Tenslotte eist de AK-partij ook dat de verkoop van alcohol verboden moet worden binnen een straal van 100 meter van een school of religieuze instelling, waardoor de alcohollicentie voor vele hotels en restaurants mogelijk zal worden ingetrokken.

De details met betrekking tot de consumptie van tabak zijn nog niet openbaar gemaakt.

© Turks.nl / Esra Cakar