Turkije weer in trek bij Israëlische toeristen

Hoewel het aantal Israëlische toeristen in Turkije de afgelopen jaren sterk is afgenomen, lijken de excuses van de Israëlische premier Netanyahu voor een herstel in deze toestroom te hebben gezorgd.
Redactie
Total
Shares

Dat meldt de nieuwssite SABAH

Tot 2008 was Turkije met 600.000 bezoekers per jaar nog een geliefde bestemming voor Israëlische toeristen. De toestroom begon echter te dalen na de beruchte ‘one minute’ uitspraak van premier Erdogan tijdens het ‘World Economic Forum Annual Meeting’ in Davos.

In 2010 heeft de aanval van Israëlische soldaten op een Turks hulpschip ervoor gezorgd dat de toerismebetrekkingen tussen de twee landen een absoluut dieptepunt hebben bereikt. Zo hadden in 2012 slechts 30.000 Israëliërs ervoor gekozen hun vakantie door te brengen in Turkije.

Volgens de voorzitter van de Turkse Reisbureau unie, Başaran Ulusoy, zijn de Israëliërs erg blij en opgelucht na de excuses die hun premier aan Turkije heeft geboden. ”Hoewel Turkije erg geliefd is bij het Israëlische volk, hebben de verslechterde betrekkingen voor angst bij de inwoners gezorgd. Hierdoor weken zij voor hun vakanties uit naar landen zoals Griekenland en Cyprus. Het aantal Israëlische toeristen zal echter spoedig de 600.000 weer bereiken en zal het misschien over enkele jaren zelfs overtreffen”, aldus Ulusoy.

Turks.nl / Esra Çakar