Turkije gaat Zweedse ouderen adopteren

Turkije zou door de lage zorgkosten en het mooie weer wel eens het tweede thuisland voor Zweedse bejaarden kunnen worden. Dat zei de voorzitter van de World Medical Tourism Association, Dr. Sinan Ibis, tijdens een staatsbezoek aan Zweden.
Redactie
Total
0
Shares

Zweden is in rap tempo aan het vergrijzen en heeft inmiddels het hoogste percentage ouderen ter wereld. Volgens de voorzitter zou het koude en grillige weer in het Scandinavische land niet goed zijn voor de gezondheid van de mensen. Bovendien liggen de zorgkosten in het land ook veel hoger dan in andere landen.

Volgens Ibis maken de geografische ligging, goedkope medische zorgverlening, gastvriendelijkheid en sociale mogelijkheden, Turkije tot een aantrekkelijke tweede thuis voor de Zweedse ouderen. “Hier kunnen ze het beste hun oude dagen doorbrengen onder begeleiding van medisch personeel”, aldus de voorzitter.

De bejaarden in Zweden zijn overigens niet de enigen die hun vrije dagen in het zonnige Turkije willen doorbrengen. De laatste jaren is Turkije sowieso erg populair onder Europese ouderen, waardoor gemeentes in steden plannen maken voor ‘ouderendorpen’: grote vijfsterrendorpen waar bejaarden veilig en in luxe kunnen verblijven.

© Turks.nl / Esra Çakar

  • Loading...