Turkije zet Syriër het land uit om uitspraak

AvatarTurks.nl Redactie

Een uitspraak door een Syrische vluchteling tijdens een straatinterview trok enorme kritiek. Hij wordt nu het land uit gezet, melden Turkse media.

Tijdens een straatinterview door een lokaal kanaal gaf de Syriër aan iemand te zullen onthoofden. De context was niet geheel duidelijk, maar toch trok de uitspraak enorm veel kritiek. Het werd massaal gedeeld op social media. Zijn uitspraak komt hem nu duur te staan.

Nadat de beelden veel aandacht trokken, kwam de politie in actie en hield de man aan. De rechter heeft samen met de immiggratiedienst bepaald dat hij het land moet verlaten.

In zijn verklaring meent de Syriër, met de initialen A.F.F., dat hij vlak voor het interview had ingegrepen bij een ruzie tussen een man en een vrouw. De man zou de vrouw hebben geslagen. “Ik zag dat hij de vrouw sloeg. Toen ik hem tegenhield, maakten wij ruzie. Vlak daarna kwam de cameraploeg op mij af. ‘Hij sloeg een vrouw, ik zal hem onthoofden’ waren mijn woorden. Dat werd uit de context gehaald. Ik ben onschuldig,” meent hij. Mogelijk vond de rechter zijn verklaring niet geloofwaardig. Hij wordt in de komende dagen het land uit gezet.