Turkmeense stad Tel Afar in handen van ISIL

Door | Buitenland

Dat meldt Anadolu Agency.

De Iraakse militairen hebben de stad waar voornamelijk Turkmenen wonen, verlaten. De stad werd verdedigd door lokale politieagenten, maar ook zij blijken uit de stad te zijn gevlucht. Bij mortieraanvallen zijn een onbekend aantal mensen om het leven gekomen, waaronder vrouwen en kinderen.

Op social media wordt gemeld dat er een massa-executie dreigt voor de Turkmenen, die grotendeels Sjiitisch zijn. Eerder werden mogelijk duizenden Iraakse soldaten gevangen genomen en gedood, omdat ze van een andere stroming zijn. Op social media wordt de Turkse overheid opgeroepen om stappen te zetten om de Turkmenen in veiligjeid te brengen.

Veel inwoners proberen uit paniek de stad te verlaten. Zij gaan naar de stad Sincar, dat onder controle is van de Koerdische Peshmarga. De meesten zijn gevlucht zonder eigendommen, waarvan een deel zelfs zonder schoenen.

‘Bagdad weigerde hulp’
Een vertegenwoordiger van de Koerdische Autonome Regio zegt dat zij de Irakese regering hebben voorgesteld om de stad te verdedigen tegen de militanten. “Dat werd afgewezen door Bagdat. Het beste wat wij nu kunnen doen is humanitaire hulp aanbieden aan de vluchtelingen” meldt Serbest Babiri, regionale bestuurder van Sincar. Zo’n tien duizend leden van de Peshmarga staan paraat om het gebied te verdedigen tegen mogelijke aanvallen door de ISIL.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...