Turks-Duitse vader steekt eigen kinderen dood

Turks.nl Redactie

Een man genaamd Süleyman Güvercin heeft in Bielefeld in Duitsland zijn twee kinderen vermoord en vervolgens geprobeerd zelfmoord te plegen. Naar verluidt kreeg hij een zenuwinzinking toen zijn vrouw wegliep van  huis.

De 41-jarige vader met roots in Hatay, Turkije werkte als chefkok in Bielefeld, een stad op enkele uren afstand van Nederland. Hij trouwde met een 22-jarige vrouw van Poolse afkomst, met wie hij twee kinderen had.

Lokale media schrijven dat de vrouw zondagmiddag het huis verliet. Buren melden dat het stel de laatste tijd veel ruzie had en de psychische toestand van Güvercin achteruit ging.

Kort nadat de vrouw het huis verliet, stak Güvercin zijn 1-jarige zoon en 2-jarige dochter dood. Om 13.15 uur belde hij de politie op met de mededeling dat hij zijn kinderen had omgebracht en op het punt stond zelfmoord te plegen.

De toegesnelde politie trof de lichamen van de kinderen aan. De vader overleefde de zelfmoordpoging en is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij onder behandeling staat.

De Duitse politie heeft zeven politieagenten aangesteld in het onderzoek naar het drama.