Turks meisje (14) gewond in ziekenhuis na racistische aanval

Turks.nl Redactie

Een 14-jarig meisje van Turkse afkomst is volgens de Turkse ambassade in Warschau, Polen, gewond geraakt na een racistische aanval. Het meisje raakte lichtgewond en werd door haar vader naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency.

De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki was woedend om het nieuws. ‘Er is geen plek voor racisme in Polen’, schreef hij op Twitter. Hij veroordeelde de racistische aanval en liet weten dat ze er alles aan zal doen om Polen een veilige plek voor iedereen te maken.

De Poolse minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Blaszczak liet via social media weten dat de zaak wordt onderzocht en dat hij orders heeft gegeven aan de veiligheidsdiensten om een ‘zero-tolerance’ beleid te voeren tegen ‘bandieten’.

Volgens een social media gebruiker zou het 14-jarig meisje van school onderweg zijn naar huis, toen een 40-jarige man haar aanviel en racistische dingen riep als ‘Polen is van de Polen’ en ‘Rot op naar je eigen land’. Ze zou alleen lichte verwondingen hebben aan haar gezicht.