Turkse Nederlanders komen in actie voor Rohingya-moslims

Door | Buitenland

De Turks-Nederlandse Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland (IHH) is een hulpactie gestart voor Rohingya-moslims in Myanmar.

De Rohingya is een moslimminderheid in Myanmar die slachtoffer is van etnische zuivering door het leger van dat land. Er zouden inmiddels meer dan 100.000 moslims gevlucht zijn uit Rakhine (Arakan), een deelstaat in Myanmar waar veel Rohingya-moslims leven.

Gepostet von Ihh Hollanda Nederland am Sonntag, 3. September 2017

Bangladesh, een straatarm moslimland dat grenst aan Myanmar, heeft binnen twee weken zo’n 123.000 vluchtelingen opgevangen. Voor hen is er echter noodhulp nodig, want er is nauwelijks eten of water.

Je kunt een noodhulppakket financieren door 25 euro over te maken op NL 53 INGB 0004 46 44 61.

De Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland (IHH Nederland) is daarom een hulpactie gestart. Een bestuurslid van de organisatie is in Rakhine, een moeilijk toegangbaar gebied, laat Hüseyin Gündüz, bestuurslid en projectcoördinator van IHH Nederland, weten aan Turks.nl.

De organisatie is al wereldwijd actief in landen als Afghanistan, Pakistan en Somalië. ”Eerder konden we alleen gaan naar vluchtelingenkampen in Bangladesh, omdat het verboden was om naar Myanmar te gaan. Dat land ondergaat namelijk zware sancties van onder andere Nederland, vanwege hun mensenrechtenschendingen”, zegt Gündüz.

Nu gaan we echter ook hulp leveren in Rakhine zelf. Een bestuurder is daar nu. De komende tijd zullen meer hulpverleners gaan naar zowel de vluchtelingenkampen in Bangladesh, als naar Rakhine zelf. Er wordt eten, drinken, meubilair en kleding geleverd. Zolang er wordt gedoneerd zullen we hulp leveren in het gebied, hier is geen limiet aan verbonden”, sluit het bestuurslid van IHH Nederland af.

 

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...