Turkse Belgen opgepakt door Israëlische politie in Jeruzalem

Turks.nl Redactie

De Israëlische politie heeft twee Turkse Belgen opgepakt in Jeruzalem. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency.

De Israëlische politie maakte bekend twee Turken te hebben opgepakt na een ontstane ruzie met een Turkse groep na het avondgebed in de moskee.

Loading...

Israeli forces detain Turkish tourists

These Turkish tourists were detained and assaulted by Israeli forces as they tried to enter Al Aqsa mosque.

Posted by TRT World on Friday, December 22, 2017

Volgens getuigen hadden de groepsleden shirts met Turkse vlaggen aan en allemaal een fes (Ottomaans hoofddeksel, red.) op. In de groep zouden ook kinderen zitten.

Loading...

Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!!!

Posted by Mehmet Gargılı on Friday, December 22, 2017

De groep wilde naar de naar de Tempelberg,  bekend als Haram al-Sharif onder moslims, gaan. De Israëlische politie liet dat niet toe. Iedereen moest de shirts met de Turkse vlaggen uitdoen.

Hierop ontstond commotie en brak ruzie uit tussen de politie en de Turkse groep. Uiteindelijk werden twee mannen opgepakt.

Loading...

Het gaat om Abdullah Kızılırmak en Mehmet Gargılı. De twee hebben zowel de Belgische als de Turkse nationaliteit en zijn afkomstig uit Emirdağ, Afyon.

Naar verluidt waren ze op vakantie in Jeruzalem. Zaterdag komen ze voor de rechter, zegt hun advocaat. Ze worden beschuldigd van verzet en het mishandelen van Israëlische politie.

Mehmet Gargılı

Gargılı is een bekend aanhanger van president Erdoğan. Hij werd eerder dit jaar neergestoken door PKK-sympathisanten in Brussel vanwege de spanningen rondom het referendum voor een nieuwe grondwet.

Posted by Mehmet Gargılı on Sunday, May 28, 2017

Uit protest tegen de weigering van Turkse ministers in België om campagne te voeren voor het referendum, liet de Turkse man ‘Ja’-stickers plakken op de auto’s van zijn bedrijf.

 

 

  • Loading...