Turkse Duitsers schieten in de lucht bij trouwstoet

Turks.nl Redactie

De politie van Duisburg in Noordrijn-Westfalen onderzoekt verschillende gasten die enkele weken geleden hebben deelgenomen aan een Turkse bruiloft. Daarbij zouden vanuit een auto verschillende schoten zijn afgevuurd. Dat meldt sceptr.net.

Volgens de politie van Duisburg vond het voorval plaats op 28 oktober in de Kampstrasse in Duisburg-Hamborn. Daarbij hebben gasten van een Turkse bruiloft vanuit een wagen in de lucht geschoten. “Er is een vooronderzoek naar het overtreden van de wapenwet ingesteld”, aldus een politiewoordvoerster.

https://youtu.be/lnDQt4Zt-jA

Voor de Duitse politie zijn zulke incidenten bijna een onderdeel van het dagelijks leven geworden. “Helaas zijn wij niet verbaasd. Het probleem is ons al langer bekend. Zodra we ter plaatste komen zijn de daders echter al weg of kunnen we geen wapens vinden. In dit geval hebben we wel de merktekens van de auto’s”, zegt politiewoordvoerder Ramon Van Der Maat.

De schutter zou zich intussen gemeld hebben bij de politie. Hij zou de video van het incident op het internet zijn tegengekomen. De schutter diende daarop van zijn kant een klacht in bij de politie wegens het illegaal publiceren van de video waar hij herkenbaar in beeld komt.

In Bonn, dat ook in Noordrijn-Westfalen ligt, doken er een week eerder ook beelden op van een gelijkaardig incident. Ook daar vuurde een deelnemer aan een Turkse trouwstoet verschillende schoten af in de lucht.

https://youtu.be/qI4bJitC6_M

Vorige week moest de politie ingrijpen in Antwerpen, toen Turken daar de stad op z’n kop zetten met vuurwerk bij een trouwstoet.