Turkse man offert zich op en raakt zwaargewond na explosie bij protesten Frankrijk

AvatarTurks.nl Redactie

Een Turkse man genaamd Ayhan is zwaargewond geraakt bij de protesten in Frankrijk. Hij raakte een hand kwijt en zijn been is ernstig verbrand door een ontplofte granaat.

Fransen protesteren al weken tegen de stijgende brandstofprijzen. Daar is de regering akkoord mee gegaan, maar nu lijken veel demonstranten het aftreden van Macron te eisen. Tot nu toe kwamen zeker vier burgers om het leven en vielen al meer dan duizend gewonden.

Volgens Turkse media deed de 50-jarige Ayhan met zijn collega’s mee met een demonstratie in de stad Joué-Les-Tours, een stad in het westen van Frankrijk. De vader van drie kinderen zag dat een granaat terechtkwam tussen de demonstranten.

Er waren ook kinderen aanwezig. Ayhan pakte de granaat op in een reflex om te voorkomen dat de explosie de kinderen zou raken. Door de explosie raakte hij zijn hand kwijt en werd zijn been ernstig verbrand.

Collega’s hebben een campagne gestart om hem te steunen. Zijn advocaat Abed Bendjador laat weten dat zodra de Turkse Fransman uit het ziekenhuis wordt ontslagen, hij de juridische procedures zal beginnen.