Turkse moeder en dochter dood aangetroffen

Turks.nl Redactie

Een Turkse vrouw van 45 is samen met haar 15-jarige dochter dood aangetroffen in haar woning in Wenen. Dat melden lokale media.

De politie in Wenen gaat ervan uit dat de moeder en dochter weken tot maanden geleden om het leven zijn gekomen. Zij brachten een bezoek aan de woning op verzoek van de ex-man van de vrouw. Daar werden moeder Fatma G. en dochter Tuğba Ö. dood aangetroffen.

Als laatst lieten de moeder en dochter in september wat van hun horen. Volgens lokale media waren er veel problemen in de familie. De moeder zou haar andere, veel jongere dochter ernstig hebben mishandeld en haar ex-man hebben aangevallen met een mes. In september boden instanties hun hulp aan, maar dat werd geweigerd. Dat was ook het laatste contact.

De deur van de woning was van binnenuit op slot met een ketting. Sinds maanden drongen nabestaanden bij de politie aan om een kijkje te nemen in het huis. Het bureau voor jeugdwelzijn heeft meerdere keren een bezoek gebracht, maar er werd niet geopend. De buren gaven aan stemmen te hebben gehoord, dus er werd geen onderzoek ingesteld.

De politie sluit uit dat het gaat om een misdrijf, gezien het feit dat de deur onder slot en grendel was. De exacte doodsoorzaak moet blijken na een obductie.

  • Loading...