Turkse premier bezoekt Apple, Google en Microsoft

Afgelopen vrijdag bracht de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan in het kader van het Fatih-onderwijsproject een bezoek aan het Californische Silicon Valley.
Redactie

De eerste stop was bij Microsoft CEO Steve Ballmer, die de leiding heeft over het Fatih project. Later bracht hij ook een bezoek aan Apple en Google om de details van het plan te bespreken.

Het Fatih project, dat op 22 mei officieel van start gaat, heeft als doel het onderwijs te moderniseren en daarnaast ook gelijke onderwijskansen te bieden aan alle kinderen in Turkije. Onderdeel van dit project is om traditionele tekstboeken op scholen te vervangen door smartboards en tablets. Momenteel wordt er gezocht naar een leverancier voor de tablets, en veel ondernemingen staan in de rij om met Turkije te kunnen samenwerken op dit gebied.

Bedrijven die meedoen moeten garanderen dat ze 11 miljoen tablets op tijd kunnen leveren. Hiernaast is de winnaar ook verplicht om servicepunten te vestigen alle zeven Turkse regio’s. Tot nu toe hebben Apple, GM, Samsung, Arçelik en Vestel zich aangemeld om de leverancierring op zich te nemen.

© Turks.nl / Esra Cakar