Turkse restauranteigenaar liet terroristen niet binnen

Turks.nl Redactie

De 27-jarige restauranteigenaar Ercan Can heeft misschien wel levens gered bij de terreuraanslag in Barcelona. Dat melden Turkse media.

Donderdag pleegden IS-terroristen een terreuraanslag op de drukste winkelstraat van Barcelona, Las Ramblas. Ten minste 13 mensen kwamen om, terwijl er meer dan 100 gewonden zijn.

Can vertelt het volgende over de aanslag: ”We waren bezig met onze dagelijkse routines in het restaurant, toen we veel geluid hoorden. Ik zag dat een minibus botste op een muur.

De mensen vluchtten weg. Ik begreep er niets van. Veel mensen vluchtten het restaurant in. Toen begreep ik dat er iets niet in de haak was.

Om het leven van de mensen binnen te redden deed ik met een reflex de deuren dicht. Op dat moment konden twee terroristen niet naar binnen komen. Als ik de deuren niet had gesloten, waren ze binnengekomen.

Volgens een getuige zouden de terroristen vervolgens via een appartement naar boven zijn gevlucht. Wat daarna is gebeurd weet Can niet.

Can migreerde 11 jaar geleden vanuit Diyarbakır naar Barcelona en opende daar een Turks restaurant.

”Na de aanslag kwamen er direct politieagenten. Er waren veel gewonden in de omgeving. We brachten de gewonden in mijn restaurant.

Vervolgens nam de politie strengere veiligheidsmaatregelen. Overal was afgesloten. Er kwamen snel ambulances die vanuit mijn restaurant werden overgebracht naar het ziekenhuis”, sluit hij af.