Turkse Nederlanders runden 10 jaar lang neppe ambassade in Ghana

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Turkse en Ghanese criminelen in Ghana wisten tien jaar lang een nep-ambassade van de Verenigde Staten te runnen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op haar website.

Afgelopen zomer ontdekten de Amerikanen hun neppe ambassade. In samenwerking met Ghanese veiligheidsdiensten werd het gesloten.

De ambassade had een Amerikaanse vlag en was versierd met foto’s van Barack Obama. Het werd gerund door criminele Ghanese en Turkse bendes en niet door de VS zelf.

‘Turkse Nederlanders’

Volgens het bericht op de website van het ministerie waren de medewerkers Turkse burgers die zowel Engels als Nederlands spraken. Zij wisten de ambassade tien jaar lang staande te houden door Ghanese ambtenaren om te kopen en waren in staat tot het verkrijgen van originele visumdocumenten en identiteitsbewijzen. Ze verkochten het vervolgens voor 6 duizend dollar per stuk.

Uiteindelijk heeft een informant de echte Amerikaanse ambassade getipt. Er zou ook een nep-ambassade van Nederland actief zijn. Bij de operatie werden naast laptops en smartphones liefst 150 paspoorten uit 10 verschillende landen in beslag genomen. Ook zijn er veel neppe en authentieke visa uit zowel de VS als de EU aangetroffen. Veel verdachten, voornamelijk Turken, zijn nog voortvluchtig.

De echte Ambassade in Ghana.
De echte Ambassade in Ghana.

 

Documenten die in beslag zijn genomen.
Documenten die in beslag zijn genomen.
  • Loading...