Turkse vrouw (63) gekozen tot held(in) van het jaar

By | Buitenland

In Zweden is in de categorie ‘wegwijzer’ de 63-jarige Fatma Ipek Alcı gekozen tot held van het jaar. Ze is moeder van zeven kinderen.

Alcı kreeg de meeste stemmen in de wedstrijd, georganiseerd door Aftonbladet, een van de grootste kranten van Zweden. In de hoofdstad Stockholm kwam men bijeen voor het ‘Helden van Zweden 2017′-evenement.

https://twitter.com/senlkbidurumyok/status/940509677347049472

Onder de aanwezigen waren de vicepremier en minister van Onderwijs Gustav Fridolin en Janne Andersson, coach van het nationaal elftal. Zij feliciteerden Alcı met de prijs.

De Turkse vrouw migreerde 30 jaar geleden uit het district Kulu van Konya naar Zweden. Ze liet weten erg blij te zijn met de prijs.

Ze kreeg de prijs om de veiligheidsvereniging, die ze twee jaar geleden stichtte met andere vrouwen in de Fittja-buurt in Stockholm. ”Meer dan 20 vrouwen, die lid zijn van de vereniging, lopen elke vrijdag- en zaterdagavond rond in de buurt om de veiligheid van de buurt te garanderen”, vertelt Alcı.

”We hebben daarmee voorkomen dat jongeren ’s nachts problemen veroorzaakten en winkelruiten inslaan. Onze inzet werd gewaardeerd door de politie en gemeente. Wij hebben hen dan ook alle steun gegeven. Ik neem deze prijs in naam van alle Turkse vrouwen”, sloot de Turkse vrouw af.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...