Turks.nl

Turkse vrouw met donorbaarmoeder verliest baby

’s Werelds eerste vrouw die eerder een succesvolle baarmoedertransplantatie onderging, heeft na twee maanden zwangerschap haar ongeboren baby verloren. Dat melden de doktoren van het Akdeniz ziekenhuis in Antalya.

Derya Sert, die zonder baarmoeder is geboren, ontving in augustus 2011 al een baarmoeder van een overleden donor. Hiermee was ze de eerste vrouw ter wereld die een geslaagde baarmoedertransplantatie onderging.

Twee maanden geleden ontving de vrouw een vruchtbaarheidsbehandeling in het Akdeniz ziekenhuis in Antalya. De behandeling bleek succesvol en al snel konden de doktoren vaststellen dat de vrouw zwanger was geworden.

Helaas was de vreugde van korte duur. Na een controle is vandaag gebleken dat de foetus geen hartkloppingen meer vertoont. Het babywonder waar de gehele wereld in spanning op wachtte, is vooralsnog niet waar geworden.

De vrouw maakt het goed en is inmiddels weer thuis. Het ziekenhuis heeft gezegd een tweede poging te willen wagen zodra de omstandigheden het toelaten.

© Turks.nl / Esra Cakar

Redactie

Volg Turks.nl