Valérie Boyer krijgt doodsbedreigingen

De Franse volksvertegenwoordigster Valérie Boyer, die aan de basis ligt van de wet die het illegaal maakt de Armeense ‘genocide’ te ontkennen, heeft maandag klacht ingediend bij de politie na de doodsbedreigingen van Turkse activisten.
Turks.nl Redactie

Eerder werd haar website gehackt door Turkse hackers, meldt nieuwsblad.be.

De Franse Assemblée keurde donderdag het wetsvoorstel goed dat de ontkenning van elke genocide strafbaar maakt, waaronder ook die op de Armeniërs in 1915. Dat schoot Turkije in het verkeerde keelgat.

Het land schortte zijn militaire samenwerking met Frankrijk op en riep zijn ambassadeur uit Parijs terug. De Turkse minister-president Recep Tayyip Erdogan noemde het wetsvoorstel een ‘voorbeeld van racisme en discriminatie van moslims in Frankrijk en Europa’.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen volgens verschillende ramingen tussen de 200.000 en de 1,5 miljoen Armeniërs om het leven in het Ottomaanse Rijk.

Tientallen staten zoals Frankrijk en Zwitserland beschouwen de gruweldaden tegen de Armeniërs als genocide, maar Turkije, erfgenaam van het Ottomaanse Rijk, ontkent een volkerenmoord.

  • Loading...