Veel doden bij aanval Israël op Gaza

Bij een luchtaanval van Israël op Gaza zijn 9 mensen om het leven gekomen, waaronder Hamas-chef Ahmed Jabari. 88 mensen raakten gewond.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Persbureau Anatolia meldt dat er meer dan 60 doelen zijn gebombardeerd, waaronder het regeringsgebouw. De aanval werd uitgevoerd vanuit de lucht met gevechtsvliegtuigen, helikopters en onbemande luchtvaartuigen.

Onder de slachtoffers bevinden zich onder andere 3 kinderen, 1 baby, een vrouw en een bejaarde. 

Reactie
Palestijnse verzetsgroepen in Gaza reageerden met raketaanvallen op de hoofdstad Tel Aviv en Beër Sjeva. Daarbij raakten 6 Israëliers gewond.

De Palestijnse premier Ismail Haniya riep Arabische leiders op om bijeen te komen tegen de “barbaarse aanvallen” van Israël. Daarop trok Egypte zijn ambassadeur in Tel Aviv terug. De Arabische Liga zal zaterdag bijeenkomen om de aanval te bespreken.

Meer operaties
De Israëlische premier Netanyahu vertelde tijdens een persconferentie dat de operaties in Gaza zullen uitbreiden wanneer dat nodig is.

De Verenigde Naties riep Israël en Hamas op om het geweld in de regio niet te laten escaleren. De aanval werd veroordeeld door de Arabische Liga en Palestijnse Autoriteiten. 

Turkije
Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken heeft de VN opgeroepen om snel actie te nemen om de operaties van Israël te stoppen. “Turkije zal het onderdrukte volk van Gaza blijven steunen” stond er op de website van de ministerie.

© Turks.nl

  • Loading...