Veel doden bij aanval Israël op Gaza

Door | Buitenland

Persbureau Anatolia meldt dat er meer dan 60 doelen zijn gebombardeerd, waaronder het regeringsgebouw. De aanval werd uitgevoerd vanuit de lucht met gevechtsvliegtuigen, helikopters en onbemande luchtvaartuigen.

Onder de slachtoffers bevinden zich onder andere 3 kinderen, 1 baby, een vrouw en een bejaarde. 

Reactie
Palestijnse verzetsgroepen in Gaza reageerden met raketaanvallen op de hoofdstad Tel Aviv en Beër Sjeva. Daarbij raakten 6 Israëliers gewond.

De Palestijnse premier Ismail Haniya riep Arabische leiders op om bijeen te komen tegen de “barbaarse aanvallen” van Israël. Daarop trok Egypte zijn ambassadeur in Tel Aviv terug. De Arabische Liga zal zaterdag bijeenkomen om de aanval te bespreken.

Meer operaties
De Israëlische premier Netanyahu vertelde tijdens een persconferentie dat de operaties in Gaza zullen uitbreiden wanneer dat nodig is.

De Verenigde Naties riep Israël en Hamas op om het geweld in de regio niet te laten escaleren. De aanval werd veroordeeld door de Arabische Liga en Palestijnse Autoriteiten. 

Turkije
Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken heeft de VN opgeroepen om snel actie te nemen om de operaties van Israël te stoppen. “Turkije zal het onderdrukte volk van Gaza blijven steunen” stond er op de website van de ministerie.

© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...