Veel Turkse moskeeën aangevallen vanwege Operatie Olijftak

Turks.nl Redactie

In de afgelopen drie weken zijn zeker 13 aanvallen geweest op Turkse moskeeën in Duitsland. De aanvallen worden in de meeste gevallen opgeëist door PKK’ers.

Afgelopen nacht werd er propaganda verkondigd bij een Turkse moskee in Duitsland met een lasershow.

‘Maak Liefde, Geen Oorlog’, stond er geprojecteerd op de moskee in het Engels. Het is een reactie op de Turkse militaire operatie tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK, in Afrin, Noord-Syrië.

Omdat het Turkse leger Noord-Syrië binnendrong zo’n drie weken geleden, worden Europeanen met een Turkse afkomst en Turkse verenigingen in Europa massaal aangevallen door PKK’ers.

De aanvallen worden veroordeeld door de Turks-Duitse gemeenschap. Er wordt gesteld dat, ondanks dat de aanvallers bekend zijn gemaakt op social media, er nog geen arrestaties zijn verricht.

Nederland

In Nederland zijn Turken en Turkse organisaties ook het doelwit van de terroristische PKK.

In Rotterdam werd de Geylani moskee aangevallen en werden de muren beklad met de woorden Afrin en PKK. Ook in Den Haag werd een moskee in aanbouw beklad met een hakenkruis en de tekst Katil Erdogan.

Daarnaast werd de Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland aangevallen. De vereniging brengt de aanval in verband met de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië.

Aan iedereen die van plan is meer Turkse verenigingen aan te vallen in Nederland:Ga je gang! Elke aanval keert terug als raket op YPG. 😀

Posted by Turks on Sunday, January 28, 2018

In Amsterdam werden onschuldige Turkse Nederlanders aangevallen bij een pro PKK-demonstratie.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.