Verkrachte Turkse studente: “Ik voel me afval”

Turks.nl Redactie

Deze week stonden de verdachten van de brute verkrachting van een Turkse studente voor de rechter.

De verdachten, die hebben bekend, hoorden vandaag de emotionele verklaring van het slachtoffer van 21. “Ik kon drie maanden lang niet in de spiegel kijken, ik voelde me een stuk afval,” aldus de Turkse studente die studeerde in Wenen.

De studente studeerde industrieel design en ruimtelijke ordening in Wenen. Ze haalde uitstekende cijfers en hield veel van theater. Nu is ze gestopt met school, ziet haar vriendinnen nauwelijks en slaapt slecht.

Het gebeurde op de avond van 22 april. Toen ze naar het toilet ging op het treinstation Praterstern in Wenen, werd ze achtervolgd door drie jongens van 16, 17 en 18. Na wat drinken, waren ze aan het wachten op een slachtoffer. Ze sloegen haar hoofd meerdere keren tegen de toiletpot en knepen haar keel dicht. Om de beurten verkrachtten ze haar.

Ze kwam ervan af met lichte verwondingen, maar de geestelijke schade is enorm, aldus haar advocate. Het slachtoffer, die de Afghaanse verdachten Hossein G., Mohammed S. en Massaim S. niet wilde zien, had een brief geschreven.  Het werd tevens vertaald, zodat de verdachten het ook begrepen. Het gaat namelijk om vluchtelingen.

“Ik dacht dat ik daar zou sterven. Sindsdien is mijn eigen lichaam me vreemd. Ik vraag me vaak af: zijn dat mijn haren? Drie maanden lang kon ik niet in de spiegel kijken. Ik voel me een stuk afval. Ik herinner me de blik van de mannen zo goed. Ik heb niemand iets aangedaan, waarom word ik zo gestraft? Mijn levenslust is weg. Er zit zoveel walging, woede en haat in me. En ik kan niemand meer vertrouwen.”

Verder klaagt het slachtoffer dat er weinig begrip is voor haar in haar omgeving. Haar vrienden kwamen met beschuldigingen, over dat ze zo laat nog op straat was. Ze heeft haar ouders ook niet verteld wat er precies is gebeurd. “Mijn moeder zegt dat ze door mij vroegtijdig in de overgang is gekomen. Er zijn momenten dat ik niet meer voel dat ik leef.”

Verdachten

De verdachten bekenden hun daad, maar gebruikten hun dronkenschap als excuus. De jongste verdachte gaf toe dat het zijn idee was, maar ontkende dat hij haar ook heeft verkracht. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat ook hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. De daders riskeren nu een celstraf van maximaal 7,5 jaar. Over minstens anderhalve maand komt er een uitspraak.

  • Loading...