Verslaggevers CNN & NBC weg na kritiek op Israël

Twee verslaggevers (van CNN en NBC) die verslag deden van het Israeëlische-Palestijnse conflict zijn teruggeroepen uit het gebied.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat meldt nos.nl.

Het gaat om Diana Magnay (CNN) en Ayman Mohyeldin (NBC). Aanleiding dat Magnay is teruggeroepen is een tweet waarin zij Israëliërs die juichen na bombardementen op Gaza, ‘tuig’ noemde. Zij deed live-verslag van het bombardement vanaf een heuvel op Israëlisch gebied. Op het moment dat een raket neerkwam op Gaza begonnen Israëliërs te juichen.

Na het live-verslag tweette zij: “Israëliërs op de heuvel boven Sderot juichen terwijl bommen landden op Gaza. Ze dreigen onze auto te vernietigen als we een slecht woord spreken. Tuig.”

Een CNN-woordvoerder zegt tegen The Huffington Post dat het niet de bedoeling was van Magnay om iemand te beledigen. Ze is overgeplaatst naar Moskou, aldus CNN.

NBC
Gisteren werd bekend dat NBC zijn verslaggever Ayman Mohyeldin heeft verteld dat hij Gaza onmiddellijk moet verlaten. NBC zegt bezorgd te zijn over de veiligheid van de verslaggever.

Maar verschillende media melden dat hij is teruggefloten omdat hij niet meer objectief verslag zou kunnen doen nadat hij getuige was geweest van een aanslag op Palestijnse kinderen, veroorzaakt door een Israëlische bom.