Boete voor Corendon-topman Uslu om ‘te laag salaris’

Corendon-oprichter Atilay uslu verdient te weinig en daarom moet hij een naheffing betalen van zes ton, aldus de Belastingdienst. Hij keert zichzelf een salaris uit dat onder de Balkenende-norm ligt.
Turks.nl Redactie

Bij een interview aan BNR vertelt Uslu hoe dat heeft kunnen gebeuren. “Bij het bedrijf verdien ik het meeste. Het is dus niet zo dat ik een laag salaris heb. Ik heb ‘gewoon’ ruim 150 duizend euro salaris, plus een auto, alles. Conform de wet verdien ik genoeg. Maar de Belastingdienst zegt ‘dat is niet genoeg’. Ik verdien rond de Balkendende-norm. Dat is het enige argument. Als ik nou dividend had laten uitkeren naar mezelf, dan kan ik het nog wel begrijpen. Maar in die drie, vier jaar tijd heb ik 0 euro dividend laten uitkeren. Ik leef van mijn salaris en dat is ruimschoots voldoende.” vertelt de topman. 

Zelfs de Belastingdienst zou niet begrijpen waarom de naheffing is gestuurd. Marktconform zou hij een salaris moeten hebben van drie ton, maar daar is geen wet voor. Uslu zegt dat hij naar de rechter zal stappen.