‘Nederlands-Turkse bedrijven investeren ondanks economische crisis’

De slechte economische tijden hebben veel invloed gehad op het ondernemersklimaat in Nederland. Veel bedrijven zijn onderuit gegaan. Desondanks hebben veel Nederlands-Turkse bedrijven ervoor gekozen om te blijven investeren. En vaak met succes..
Turks.nl Redactie

Ook wordt er een verschuiving gezien in de kwaliteit van ondernemerschap. Er is een trend zichtbaar van steeds gespecialiseerdere en professionelere diensten. Onder meer deze constateringen worden behandeld op het HOTIAD Business Forum, georganiseerd door de Nederlands-Turkse ondernemersvereniging HOTIAD op 1 februari 2014. In het World Forum Den Haag staat deze dag het thema ‘Kwaliteit van Ondernemerschap’ centraal.

Minister Henk Kamp
Er wordt kennis gedeeld en gediscussieerd over eerder genoemde ontwikkelingen met Minister Henk Kamp van Economische Zaken, Bas de Voogd – eigenaar van het toonaangevende assurantiebedrijf Voogd en Voogd-, Henk van den Broek – vooraanstaand ondernemer en President-Commissaris

D-Reizen -, Emin Ateş -succesvol Director Executive Office bij Ricoh-, cabaretier en televisiepresentator Jörgen Raymann, diverse Kamerleden en ondernemers die lid zijn van HOTIAD. In het eerste deel van het Business Forum delen ondernemers hun ervaringen, uitdagingen en tips over familiebedrijven, professionalisering, structurele veranderingen en de internationale dimensie. In het tweede deel gaan politici en pionierende ondernemers met elkaar in debat over de kwaliteit van ondernemerschap en familiebedrijven. De middag wordt begeleid door dagvoorzitter Fadime Örgü, ze maakt deel uit van de nieuwe generatie toezichthouders bij o.a. Rochdale.

HOTIAD Awards
Tijdens het jaarlijkse Business Forum worden dit jaar voor het eerst de HOTIAD Awards uitgereikt. Dat zijn onderscheidingen voor jongeren van Turkse afkomst in Nederland die worden gezien als veel belovende talenten. In drie categorieën student; sport en kunst en cultuur, wordt er een winnaar uitgeroepen. De prijs is naast eeuwige roem en een mooie aantekening in het cv een cheque t.w.v. €2500,-

Over HOTIAD
HOTIAD is de ondernemersvereniging van Turkse middelgrote en grote bedrijven in Nederland. De organisatie bouwt voortdurend aan een netwerk waarmee kennis en ervaring met elkaar wordt gedeeld, maar ook aangeboden aan Nederlandse ondernemingen die in Turkije willen opereren of andersom. Op deze manier kunnen er bruggen worden gebouwd.  Ondernemers zijn van harte welkom op 1 februari 2014 vanaf 12.30 uur in het World Forum in Den Haag. Deelname aan het HOTIAD Business Forum is kosteloos en geïnteresseerden kunnen zich direct online aanmelden (of voor meer info) via de tweetalige website www.hotiad.nl.