Rusland en Turkije willen handelsvolume van 100 miljard

Tegen het jaar 2020 moeten de landen Rusland en Turkije een handelsvolume hebben van minstens 100 miljard dollar.
Turks.nl Redactie

Dat hebben de leiders van de landen onderling afgesproken.

De Turkse premier Erdogan is samen met zijn ministers in Rusland voor de Turks-Russische samenwerkingsraad. Volgens de premier zijn de relaties tussen de twee landen uitstekend.

Op dit moment hebben de landen een volume van 35 miljard dollar. Ook gaan de landen in elkaars hoofdsteden culturele centra bouwen. 

Toerisme
Turkije is een populaire vakantieoord voor de Russen, die dit jaar met 4 miljoen mensen een bezoek brachten aan het land. Met de bouw van een Russische culturele centrum in Ankara, en het organiseren van culturele evenementen moet het aantal toeristen sterk gaan stijgen.

Greenpeace
Een ander gespreksonderwerp van de twee leiders was de Turkse Greenpeace activiste Gizem Akhan die was gearresteerd door de Russische politie. Zij werd vrijgelaten, maar mag het land nog niet uit totdat de rechtszaak is afgelopen. Een journalist vroeg Erdogan of hij Gizem Akhan zou meenemen naar Turkije. De zaal moest lachen om de opmerking van Poetin: “Hij is hier met zijn vrouw, hoe kun je zoiets vragen?” 

Syrië
Poetin heeft gemeld dat de oorlog in Syrië gedetailleerd is besproken met Erdogan. “We delen dezelfde bezorgdheid over de toestand in Syrië. We willen dat er vrede wordt gesticht.” aldus de leider van Rusland.

© Turks.nl