Turkije best gewaardeerde zonbestemming

Turkije wordt door reizigers het beste gewaardeerd als zonvakantiebestemming, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van reisaanbieder Tjingo.nl.
Turks.nl Redactie

In vergelijking met landen als Egypte, Griekenland, Spanje en Tunesië komt Turkije veruit als beste uit de bus.

Uit het onderzoek blijkt dat het eten in Turkije in de smaak valt bij Nederlandse reizigers. Met een acht gemiddeld worden de Turkse hotelkoks beter gewaardeerd dan hun collega’s in andere landen. Dat het all-inclusive concept in Turkije populair is, wordt nogmaals bevestigd. Een ruime meerderheid kiest voor een all-inclusive vakantie en beoordeelt deze met een goed tot zeer goed.

Prijs-kwaliteitverhouding
Voor een goedkope accommodatie met de beste kwaliteit is Turkije de beste bestemming. Accommodaties in Turkije lopen ver voor op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Populaire accommodaties zijn volgens Tjingo het Miracle Resort in Lara, Ideal Prime Beach in Marmaris en het Titanic Beach Resort, ook gevestigd in Lara.

Niet alleen de accommodaties, maar ook Turkije zelf is verkozen tot het land met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Denk hierbij aan de kosten van souvenirs, restaurants, excursies en openbaar vervoer. Ruim 64,3 procent van de respondenten vond de prijzen in Turkije het beste, gevolgd door Spanje met 16,3 procent.

Stranden
Respondenten kregen de vraag in welk land zij de kwaliteit van het strand het beste vonden. Turkije is koploper met 31,5 procent en wordt kort daarop gevolgd door Egypte, beoordeelt door 28,7 procent. Het overgrote gedeelte van de respondenten beoordeelt het strand met een acht.

Kindvriendelijkheid
Ook op het gebied van kindvriendelijkheid gooit Turkije hoge ogen. De kindvriendelijkheid wordt in Turkije als beste beoordeeld en krijgt daarvoor een acht. Kinderen kunnen zich vermaken in één van de vele waterparken. Daarnaast is de kwaliteit van de animatieteams van hoog niveau. Zowel voor baby’s als tieners is er volop vermaak.

Boekingen in 2013
Eerder werd door diverse reisorganisaties bekend gemaakt dat de boekingen voor de zomervakantie van 2013 sterk achterblijven in vergelijking met vorig jaar. Manager Robert Schmidt van Tjingo ziet dat mensen wel degelijk op vakantie willen in de zomer van 2013. “Ruim 95,3 procent van de respondenten gaf overtuigend aan dat zij in 2013 van plan is om op vakantie te gaan.”