Turkije springplank Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven die het Midden-Oosten en voormalige Sovjetrepublieken willen veroveren, zien in Turkije de ideale springplank.
Turks.nl Redactie

Dat meldt telegraaf.nl

Ook al omdat in de woestijn van Qatar, of het door staatsbedrijven gedomineerde Rusland zelf, weinig over te nemen valt. Het land zelf is ook interessant. „Je hebt het toch over een formaat Duitse markt, met een jonge bevolking,” zegt Imtechs René van der Bruggen.

Imtech kocht alweer zijn tweede bedrijf in Turkije. Daar waar vanuit het hoofdkantoor in Gouda veel kleine kralen gerijgd worden, is het dit keer een redelijk grote vis. Bij fusiebedrijf Arma-Elektropanc werken zo’n 1200 mensen en het bedrijf haalt een jaaromzet van om en nabij €90 mln. Imtech heeft een kleine €100 miljoen betaald voor het bedrijf. Eerder kocht het de Turkse maritieme technische dienstverlener Elkon.

Topman René van der Bruggen, die zelf de eerste contacten legde met de vijf aandeelhouders, ziet de overname als ‘stepping stone’ naar markten in het Midden-Oosten en de voormalige Sovjet-republieken. De Turken zijn daar al actief. Familiebedrijf Arma is gespecialiseerd in werktuigbouw en elektrotechniek, Elektropanc eveneens in elektrotechniek en in elektronica.