Akkoord tussen moslims en Partij voor de Dieren

Door | Politiek

De partijen zeggen ‘bondgenoten’ te zijn in hun strijd voor meer dierenwelzijn. Over de vraag of moslims wel of geen dieren moeten offeren zijn de partijen het niet eens geworden. Zij benadrukken samenwerking te gaan zoeken in een ‘gemeenschappelijke strijd’ en ‘een gezamenlijke stap’.

Dierenbeschermingorganisaties deden een oproep aan moslims om tijdens het Offerfeest dit jaar geen dieren te slachten. Ze spraken van ‘een wrange samenloop van omstandigheden’ en riepen moslims op om geld te geven in plaats van te slachten. 

NIDA vindt dat de oproep duidelijk voorkomt uit dierenliefde en niet uit moslimhaat. Zij zijn het met de Partij voor de Dieren eens dat er meer aandacht moet komen voor dierenwelzijn.

“Wat NIDA betreft niet door te stoppen met offeren, maar juist door extra stil te staan bij onze islamitische inspiratie van waaruit heel veel waarde wordt gehecht aan dierenwelzijn”, zegt fractieleider Nourdin El Ouali.

Het Rotterdamse PvdD-raadslid Jeroen van der Lee zegt daar blij mee te zijn. “Hoewel de PvdD natuurlijk graag zou zien dat moslims geld offeren in plaats van dieren, beschouwen we de oproep van NIDA als een gezamenlijke stap vooruit in een meer ethische benadering van dieren.”

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...