AKP weigert lidmaatschap broertje Kılıçdaroğlu

Turks.nl Redactie

Hoewel gisteren naar buiten kwam dat Celal Kılıçdaroğlu naar AKP is overgestapt, blijkt dat nu toch niet zo te zijn. Zijn aanvraag is geweigerd door AKP. Dat meldt ensonhaber.com.

Celal Kılıçdaroğlu is het jongere broertje van de partijvoorzitter van de oppositiepartij. Hij uitte felle kritiek op het beleid van zijn broer, die volgens hem in de ban is van van Gülenisten.

Zijn kinderen spanden een rechtszaak aan tegen hem, omdat hij geestelijk niet in orde zou zijn. Ze wilden hem onder het bewind van een mentor stellen. Verschillende Turkse media meldden gisteren dat hij overgestapt was van CHP naar AKP. Nu blijkt dat tóch niet te kloppen. Zijn aanvraag is geweigerd, omdat het ‘niet ethiek zou zijn.’ Oftewel, ze twijfelen of de bedoelingen van Celal Kılıçdaroğlu wel goed zijn.

Gisteren, direct nadat Turkse media meldden dat Celal was overgestapt naar AKP, verklaarde AKP geen toneel te willen zijn voor familieruzies.

De districtsvoorzitter van AKP, die deed doen blijken dat Celal was overgestapt, is gewaarschuwd. Blijkbaar was alleen het lidmaatschapformulier ingevuld.

De officiële verklaring van de weigering:

Het lidmaatschap van de betreffende persoon is op ethieke gronden geweigerd. De AK Partij is sinds haar oprichting zeer zorgvuldig geweest met het behandelen van lidmaatschapverzoeken. Volgens bepaalde punten worden verzoeken geaccepteerd.

Wij willen hier één punt duidelijk maken. De AK Partij is geen plek om persoonlijke conflicten uit te vechten. Daarnaast geeft de partij veel om familieprivacy.

  • Loading...