Allochtone CDA’ers hekelen Coşkun Çörüz om samenwerking

Çörüz heeft het vertrouwen van de allochtone achterban kwijtgeraakt.
Turks.nl Redactie

Hij had zich moeten verzetten tegen samenwerking van de CDA met de PVV.

Dat meldt nrc.nl maandag. 

Zeven CDA’ers hebben dit weekend een brief geschreven aan Tweede Kamerlid Çörüz. Zij hebben zijn steun “met verbijstering” kennisgenomen.

“Wij voelen ons door onze ‘eigen’ volksvertegenwoordiger in de steek gelaten en voor schut gezet. U zult begrijpen dat wij met zo’n CDA-Kamerlid grote problemen hebben en dat ook aan onze achterban en de bestuurlijke kaders in de partij zullen laten weten.” Aldus de CDA’ers.

Op het CDA-congres in Arnhem liet Çörüz weten vóór samenwerking met de PVV te zullen stemmen. Tijdens de formatie sprak hij zich niet uit over de constructie waarbij de PVV een minderheidskabinet van VVD en CDA gedoogt.

Çörüz vindt het “jammer” dat de briefschrijvers niet accepteren dat hij een andere keuze heeft gemaakt. “Ik vind het merkwaardig en tegenstrijdig dat ze eerst zeggen te respecteren dat een Kamerlid zijn eigen mening heeft en dan zeggen ‘maar u moet er net zo over denken als wij’. Als je iemands mening respecteert, moet je dat doen ongeacht de uitkomst. Ik heb veel positieve reacties, ook van moslims. Tegenstand houd je. Ik ben niet de politiek ingegaan om het iedereen naar zijn zin te maken.”

Vorige week zijn twee raadsleden uit de CDA-fractie opgestapt. Zij zullen als zelfstandige fractie doorgaan.

© Turks.nl

  • Loading...