Turks.nl

Asscher: Fuck Turkije

CC/Flickr/PvdA

CC/Flickr/PvdA

“Ongeïnformeerd, onjuist en ongepast bemoeien”. Zo noemt minister Asscher (PvdA) de uitspraak van Turkije over racisme in Nederland tegen Turken.

Asscher noemt het “Bemoeien met wat in een democratisch debat door een democratisch gekozen regering gebeurt.” De minister stond de afgelopen weken zwaar onder vuur van Turken in Nederland. Asscher wordt beschuldigd van ‘assimilatie-politiek’ tegen Turken wegens het voortdurend screenen van Turkse organisaties in Nederland. De PvdA-kamerleden Kuzu en Öztürk werden ook uit de partij gezet nadat zij kritiek hadden op het beleid van Asscher.

Asscher heeft de brief nog niet gelezen, maar kan de ‘aantijging’ niet plaatsen en voelt zich er niet door aangesproken. Hij benadrukt dat zijn integratiebeleid er juist op is gericht dat iedereen kan meedoen en erbij hoort. “Dat geldt voor alle groepen in het land”, aldus Asscher.

Asscher zou het betreurenswaardig vinden als het waar is dat “een buitenlandse mogendheid zich bemoeit met het leven van mensen in dit land”. Daarnaast zegt hij dat het aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken is om het te beantwoorden. Koenders meldde in een debat met de Kamer dat hij de verklaring van Turkije niet kent en de kwestie nog moet verifiëren.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl