Belgische kamerlid Zuhal Demir ontloopt PKK-vragen

Zuhal Demir, Belgische kamerlid N-VA en kandidate gemeenteraadsverkiezingen Antwerpen geeft geen duidelijk antwoord op de vragen betreft haar bezoek bij een Koerdisch centrum, waar portretten hangen van terreurleider Abdullah Öcalan.
Turks.nl Redactie

Demir bezocht op 23 september een Koerdisch Centrum in Antwerpen om campagne te voeren voor de aankomende lokale verkiezingen. Op de foto’s van het bezoek is te zien dat er portretten hangen van Abdullah Öcalan, de leider van de terreurorganisatie PKK wie verantwoordelijk is voor tienduizenden burgerdoden.

Schermafbeelding 2012-10-02 om 13.12.21De Turks.nl redactie heeft haar per mail gevraagd wat de toedracht is voor zo een bezoek en wat haar mening is over de PKK en Öcalan, echter liet ze een ander partijlid reageren zonder de antwoorden op de vragen: “Als wij in de stad aan politiek doen, is dat niet op basis van gebeurtenissen 3.000 kilometer ver hier vandaan. Het lijkt ons dan ook bijzonder onverstandig om dit conflict naar Vlaanderen en Antwerpen te exporteren” antwoordt Teis Derweduwen van de N-VA.

Loading...

De redactie antwoordt dat een politieke partij een standpunt hoort te hebben over een globaal onderwerp als terrorisme en herhaalt de vragen over de PKK, die op de EU-lijst van terreurorganisaties staat. Dit keer krijgt Turks.nl een antwoord van partijwoordvoerder Bart van Camp: Hij zegt dat de N-VA tegen elke organisatievorm is die geweld gebruikt om doelstellingen na te streven.

De laatste mail van de redactie heeft nog geen antwoord gehad: Daarin werd gevraagd waarom een N-VA -lid een centrum bezoekt die openlijk achter geweld en terrorisme staat, terwijl de partijvoerder zegt dat de partij tegen geweld zou zijn. 

© Turks.nl
Klik hier om de mails te lezen.

Loading...
  • Loading...