Turks.nl

Bleker: feest met Turkije gaat door

turkije-vlag1

Staatssecretaris Bleker kan zich niet voorstellen dat de feestelijkheden vanwege de 400-jarige band met Turkije worden afgezegd.

Dat meldt nos.nl

PVV-voorman Wilders wil dat de viering in 2012 niet doorgaat.

Wilders noemt Turkije “geen waarachtige vriend van het Westen”. Wat hem betreft is president Gül niet welkom,”omdat er tussen Nederland en Turkije niets te vieren valt”.

Staatssecretaris Bleker is een paar maanden geleden in Turkije geweest en zegt dat de voorbereidingen al in volle gang zijn. In het radioprogramma TROS Kamerbreed zei hij dat de relatie met Turkije juist moet worden uitgebreid.

Economische belangen
Minister Rosenthal zegt in een reactie dat Turkije een belangrijke partner van Nederland is, zowel politiek, economisch als maatschappelijk. De snel groeiende Turkse economie is zowel voor het midden- en kleinbedrijf als voor grote bedrijven een zeer interessante markt.

De viering van 400 jaar diplomatieke relaties staat in het teken van die wederzijdse economische belangen. De band met Turkije is in 1612 ook juist vanwege de handel begonnen. Een bezoek van de Turkse President past in de relatie, vindt Rosenthal. 

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl