CDA: Turken moeten oprotten

De partijen CDA, CU, PVV en SGP erkennen de Armeense ‘genocide’ in Overijssel.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

In de motie die is aangenomen wordt de nadruk gelegd op dat de partijen geen minderheden willen in de provincie, die ‘de vrijheid en tolerantie voor zichzelf claimen’. Daarmee wordt gedoeld op de Turken die demonstreerden tegen een Armeens monument in Almelo.

De fracties in Overijssel hebben gezamenlijk erkend dat er tussen 1915 en 1918 ongeveer anderhalf miljoen Syrisch-orthodoxen, Armenieërs en Pontische Grieken afgeslacht zouden zijn door de Ottomanen. Ook zijn minderheden die naar zeggen van de partijen ‘vrijheid en tolerantie voor zichzelf claimen’, dus de genocide ontkennen, niet welkom zijn in de provincie. Daarmee wordt gedoeld op Turken die eerder demonstreerden tegen het Armeense monument dat is gebouwd in Almelo.

Turken hebben niks tegen het monument zelf, maar zijn tegen het feit dat het woord ‘genocide’ wordt gebruikt, terwijl dat niet is vermeld in de vergunningen die zijn aangevraagd.

Het CDA staat al langer bekend om anti-Turkse sentimenten. Zo werden twee Turkse kandidaten van de kieslijst gehaald in 2006: Zij erkenden de genocide niet. 

Klik hier voor de motie.