Demirtaş met spoed naar ziekenhuis vanwege hartklachten

Door | Politiek

De gevangen voorzitter van de pro-Koerdische HDP, Selahattin Demirtaş is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd vanwege hartklachten, meldt Sözcü.Dat laat HDP’er Ayhan Bilgen weten. Hij zou zich zorgen maken over de gezondheid van de terroristenknuffelaar.

De verklaring van Bilgen: “Zaterdag heeft onze co-voorzitter hartkrampen gekregen in de gevangenis. We maken ons zorgen over zijn gezondheid. Ondanks een rapport, dat hij eerder last had van zijn hart, wordt hem de benodigde zorg ontzegd. We gaan een verzoek indienen om ervoor te zorgen dat Demirtaş wordt behandeld door een onpartijdige dokter in een geschikt ziekenhuis.”

Gevangen

Demirtaş zit in de gevangenis, omdat hij weigerde mee te werken aan een onderzoek van het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van terreurbanden met de terreurbeweging PKK.

Andere hoge politici, zoals de leider van de nationalistische MHP, gingen wel vrijwillig naar het OM voor verhoor. HDP weigerde, dus werden de gezochte verdachten van de partij in een grote politieactie opgepakt en werden enkelen gevangengezet. Daaronder vielen de kopstukken van de partij: co-voorzitters Demirtaş en Yüksekdağ.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...