DENK boekt enorme zeges in grote steden

Turks.nl Redactie

De resultaten van de grootste gemeentes zijn bekend. In steden als Den Haag en Rotterdam boekte de partij enorme zeges. Volgens de laatste prognoses staat DENK nog altijd op 3 zetels.

Rotterdam

‘De hoofdstad van de Turkse Nederlanders’, Rotterdam gaf DENK de zesde plek. Ze haalden 8,1% van de stemmen. Daarmee waren ze groter dan partijen als PvdA, ChristenUnie, PvdD, CDA en 50+, die landelijk meer stemmen hebben dan DENK. In totaal gingen 26.648 stemmen naar DENK.

Vlaardingen

In Vlaardingen kreeg DENK 5,7% van de stemmen en kwam daarmee op de achtste plaats.

Maassluis

DENK werd in Maassluis de zevende partij met 5,7% van de stemmen.

Den Haag

Een andere gemeente waar DENK een enorme zege haalde is Den Haag. Daar kreeg de partij, die van veel populariteit geniet onder Turkse Nederlanders, 7,1% van de stemmen en kwam daarmee als vijfde grootste partij uit de bus. Ook daar haalde DENK dus meer stemmen dan PvdA, CDA, SP, PvdD, 50+ en ChristenUnie. In totaal gingen 19.107 stemmen naar DENK.

Utrecht

In Utrecht deed DENK het niet zo geweldig als in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, maar wist ook hier 5,4% van de stemmen te krijgen. Daarmee werden ze de zevende grootste partij van de gemeente.

Schiedam

Nergens deed DENK het beter dan in Schiedam. Daar haalde de partij maar liefst 8,2% van de stemmen en kwam daarmee op een knappe vijfde plaats. Alleen PVV, VVD, D66 en SP deden het beter.

https://twitter.com/Terphuis/status/842174638868307968