DENK doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag

Turks.nl Redactie

De politieke partij DENK lijkt definitief niet mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.

De partij maakte eerder de lijsttrekkers bekend van de 14 gemeenten waar DENK verkiesbaar zal zijn. In Den Haag doen al enkele partijen mee die dezelfde doelgroep als die van DENK delen, namelijk Nederlanders met een buitenlandse achtergrond.

Zo doet de van oorsprong Rotterdamse partij NIDA mee in Den Haag met de Turks Nederlandse Cemil Yilmaz als lijsttrekker. Daarnaast doen partijen mee als Islam Democraten, met lijsttrekker Hasan Küçük, en de Partij van de Eenheid.

DENK doet wél mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, Amsterdam, Schiedam, Utrecht, Eindhoven, Roermond, Veenendaal, Amersfoort, Enschede, Deventer, Lelystad, Zaanstad, Arnhem en Alkmaar.

Dit zijn de gemeentes waarin #DENK meedoet aan de #Gemeenteraadsverkiezingen. Zit jouw gemeente ertussen? En stem jij ook op #21maart2018 op DENK?

Posted by DENK on Monday, February 12, 2018

In 11 van de 14 gemeenten waar DENK meedoet met de verkiezingen is een Turkse Nederlander gekozen als lijsttrekker. Alleen in Rotterdam, Amsterdam en Lelystad is geen de lijsttrekker niet van Turkse komaf.