Denk eist Turkse muziek in stadhuis Amsterdam

Turks.nl Redactie

DENK heeft na de verkiezingsoverwinning van afgelopen woensdag gelijk een werkplek opgeëist in de Stopera, het stadhuis in Amsterdam.

De drie nieuwe raadsleden willen een kamer tussen de VVD en Forum voor Democratie (FvD) in “zodat we de hele dag Turkse muziek kunnen draaien, een schotelantenne kunnen plaatsen en vijf keer per dag kunnen oproepen tot gebed”, grapt lijsttrekker Mourad Taimounti, die een fractie vormt met Ayşegül Kılınç en Numan Yılmaz.

Met een kleine knipoog verklaart Taimounti dat DENK eerst de werkkamer van de PvdA zou krijgen. “Die zeiden: nu hebben jullie al onze zetels al afgepakt en willen jullie ook nog onze kamer”, vertelt hij lachend tijdens een partijbijeenkomst. En dus leek het de heren beter om tussen de VVD en FvD in te gaan zitten.

Reactie VVD

De eis wordt volgens Taimounti niet ingewilligd. “We zitten uiteindelijk tussen de PvdA en Bij1 in”, vertelt hij vandaag aan AT5. “Het ging natuurlijk om een stukje zelfspot.” De VVD zag het wel zitten en reageerde op de eis via Twitter. ‘Joehoe DENK. Jullie zijn van harte welkom als jullie tegen een mix van Gordon en Mozart kunnen, met de geur van permanent bitterballen in de frituur!’