Denk eist Turkse muziek in stadhuis Amsterdam

By | Politiek

DENK heeft na de verkiezingsoverwinning van afgelopen woensdag gelijk een werkplek opgeëist in de Stopera, het stadhuis in Amsterdam.

De drie nieuwe raadsleden willen een kamer tussen de VVD en Forum voor Democratie (FvD) in “zodat we de hele dag Turkse muziek kunnen draaien, een schotelantenne kunnen plaatsen en vijf keer per dag kunnen oproepen tot gebed”, grapt lijsttrekker Mourad Taimounti, die een fractie vormt met Ayşegül Kılınç en Numan Yılmaz.

Met een kleine knipoog verklaart Taimounti dat DENK eerst de werkkamer van de PvdA zou krijgen. “Die zeiden: nu hebben jullie al onze zetels al afgepakt en willen jullie ook nog onze kamer”, vertelt hij lachend tijdens een partijbijeenkomst. En dus leek het de heren beter om tussen de VVD en FvD in te gaan zitten.

Reactie VVD

De eis wordt volgens Taimounti niet ingewilligd. “We zitten uiteindelijk tussen de PvdA en Bij1 in”, vertelt hij vandaag aan AT5. “Het ging natuurlijk om een stukje zelfspot.” De VVD zag het wel zitten en reageerde op de eis via Twitter. ‘Joehoe DENK. Jullie zijn van harte welkom als jullie tegen een mix van Gordon en Mozart kunnen, met de geur van permanent bitterballen in de frituur!’

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...