‘Denk’ naam nieuwe partij Kuzu en Öztürk

Door | Politiek

De lancering wordt nog gevolgd door een presentatie van het partijprogramma.

Al eerder kwamen details over hun nieuwe beweging vrij. Zo willen zij zo snel mogelijk af van termen als ‘allochtoon’ en ‘integratie’. ‘Acceptatie’ is volgens het duo het juiste woord. Ook willen zij een museum over het Nederlandse slavernijverleden om begrip te kweken voor de tegenstanders van Zwarte Piet. 

Volgens Kuzu en Öztürk worden allochtonen ‘gecriminaliseerd’. “Deze groep heeft jarenlang van de politiek te horen gekregen een probleem te zijn, crimineel te zijn, terrorist te zijn. Terwijl het overgrote deel daar niets mee te maken heeft. Daardoor voelen zij zich tweederangsburgers, volgens de initiatiefnemers.

Racismeregister
Ze pleiten voor een ‘minister van Acceptatie’ in plaats van een ‘minister van Integratie’. Ook moet er een racismeregister worden ingesteld: Mensen die opgenomen zijn in dit register mogen niet werken voor de overheid.

De Kamerleden moesten in november de PvdA verlaten omdat zij kritiek hadden op het integratiebeleid van hun (oude) partij. Toen kondigden zij al aan een nieuwe beweging te willen starten. 

 

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...