DENK: “Nederland en Turkije moeten banden herstellen”

Turks.nl Redactie

DENK pleit voor het herstellen van de banden tussen Turkije en Nederland, laat de partij weten in een persbericht.

Tijdens het debat over de uitkomst van het referendum in Turkije roept DENK de regering op om zich er voor in te zetten om de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Turkije zo snel mogelijk te herstellen.

In aanloop naar de verkiezingen in Nederland en het referendum in Turkije liepen de spanningen tussen beide landen onnodig op. Door deze opgelopen spanningen ondervinden veel Turkse-Nederlanders, maar ook Nederlanders in Turkije, last in hun dagelijks leven.

DENK vindt het dan ook van groot belang om de 400 jaar oude betrekkingen op een positieve manier te blijven onderhouden.

Politiek leider Tunahan Kuzu zegt het volgende: “Het is van groot belang om van beide kanten een respectvolle, gelijkwaardige en realistische dialoog aan te gaan om gezamenlijke uitdagingen te kunnen oplossen. Want de slachtoffers van de huidige situatie zijn de Turkse Nederlanders hier en Nederlanders in Turkije. Die zijn klem geraakt tussen de keiharde retoriek van Ankara versus Den Haag.”

DENK is dan ook van mening dat vertegenwoordigers van beide regeringen bij elkaar moeten komen om deze betrekkingen, op politiek, beleidsmatig, economisch, sociaal en cultureel gebied, nieuw leven in te blazen.